Hólabda receptet kerestem a neten, hát volt is sok féle... végül a kedves kolléganőm jól bevált receptjét készítettem el, a nagyanyja féltve őrzött receptjét osztotta meg velem. Ez az eredeti hólabda, vagy ha úgy tetszik kozák sapka receptje! Nagyon finom lett, megérte vele vesződni!
Hozzávalók:
Tészta:
7 tojás,
7 kanál víz,
14 kanál cukor,
1 kanál kakaópor ( én holland kakaóport használtam),
14 kanál liszt,
1/2 csomag sütőpor.
Krém:
4 dl tej,
5 kanál liszt,
25 dkg rámamargarin (vagy 2 vaj),
28 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor (Én kettőt tettem bele).
Máz:
10 dkg keserű csoki, (vagy 2 kanál kakaópor),
1 kanál cukor,
1/2 vaj.
Oldalára: 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat szét választottam, a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig kevertem, hozzáadtam a vizet és elkevertem. A poranyagokat összekevertem és úgy adtam hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvatosan beleforgattam a tésztába. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntöttem (nagy gáz tepsibe) majd előmelegített sütőben (200 fokon) sütöttem. Kb. 20 perc sütés elég neki, tűpróbával ellenőriztem. Amikor kihűlt, pogácsa szaggatóval kiszaggattam a tésztát, majd félbe vágtam mindegyiket.
A krémhez a tejet simára kevertem a liszttel és sűrűre főztem, hagytam kihűlni. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra kevertem és a kihűlt pudinggal elkevertem. Ezzel a krémmel töltöttem a kis pogácsákat, az oldalát is bekentem a krémmel, majd kókuszreszelékbe forgattam. A tetejére a csokit, a cukrot és a vajat felfőztem és rákentem.
Nagyon mutatós sütemény és mennyei finom! Névnapomra készítettem el, nagy sikert aratott.