2022. április 27., szerda

Tercsi süti

 Nagy lányom sütötte ezt a finom ropogós tésztát. Az unokáim kedvence lett ez a vékony és ropogós sütemény. Azért Tercsi süti , mert így hívták akitől kapta... 

Tercsi süti

Hozzávalók:

37 dkg liszt,

20 dkg margarin,

pici só, 

2 tojássárgája,

10 dkg porcukor,

1 kávéskanál rum, 

szódavíz vagy fehérbor

kenéshez: tojásfehérje

szóráshoz: 10 dkg vágott dió és kristálycukor

Elkészítése:

A poranyagokat összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal, belekerül a tojássárgája, rum és annyi szódavíz , hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Nagyon vékonyra (késfoknyira) kinyújtjuk, fél hold alakú formákat szaggatunk belőle, megkenjük a felvert tojásfehérjével és megszórjuk a dióval és a kristálycukorral.  Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Forró sütőben pirosra sütjük.

Hasonló recept a Marika tészta is, csak nem ennyire vékony és nem ennyire ropogós. A Marika tészta tejföllel készül, amitől omlósabb lesz a süti.