2017. november 30., csütörtök

Együtt sütés a gyerekekkel Amikor még a gyerekek kicsik, nagy élmény számukra, hogy belekóstolhatnak a konyhai titkok rejtelmeibe és maguk is kipróbálhatják a sütés- főzés folyamatait. Nórám 4 , Annám 6 éves és ujjongva fogadták, amikor felajánlottam nekik, hogy készítsünk együtt mézeskalácsot.
Unokáim dolgoznak serényen.

 Kimértem az anyagokat (csak negyed adagot). Annus segített összeállítani a tésztát, majd két részre osztottuk azt. Mindketten egyszerre sodorhatták a tésztát, majd ami kiszúrót felleltem a házba, azt mind odaadtam nekik, hogy dolgozhassanak serényen. De a fantáziájuk is beindult és készítettek gombát, meg macit, még mese alakot is megformáztak a tésztából. Nagyon belemélyedtek és élvezték a mókát.
A tepsibe együtt raktuk a kis formákat, én megsütöttem, ők pedig neki láttak kidíszíteni a kis kalácsokat. Különböző színű decor tollat adtam nekik, megmutattam hogyan működik és azzal írókázták a kis sütiket. Olyannyira belemerültünk a díszítésbe mindannyian, hogy a második tepsi tésztát, majdnem elégettem, jól megpirult. Közben persze folyt a kóstolás, igen csak ízlett a kis kincseimnek. Készült Anyának is meg Apának is személyre szabott kalácska. A család minden tagja kapott a nevével ellátott sütikét. Bő 3 órán át készültek a szebbnél szebb csodák és nem unták meg! Amikor a szüleik hazaértek, büszkén, egymás szavába vágva mutatták meg munkájukat. Remélem, amikor nagyok lesznek, majd akkor is fogják szeretni és csinálni. Nagyon büszke vagyok rájuk!