2021. március 24., szerda

Joghurt torta

Bea napot ünnepeltünk, Beám ezúttal is kitett magáért, ezt a csodás joghurt tortát készítette nekünk. Nagyon-nagyon finom volt! Ezúton is köszönjük!

Joghurt torta


Hozzávalók:

Piskótához:

4 tojás,

4 evőkanál cukor,

4 evőkanál liszt

Krémhez:

4 dl joghurt (2 x 2 dl),

4 dl tejszín,

10 dkg porcukor,

3 evőkanál citromlé,

1 vaníliás cukor,

rumaroma,

1 csomag zselatin,

kell még:

3 evőkanál lekvár, 

gyümölcs, vagy befőtt amennyit csak szeretnél (itt barack, kiwi, áfonya volt használva hozzá)

 1 csomag színtelen tortazselé

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. A piskótát kivesszük a tortaformából és megtisztítjuk a formát, majd visszahelyezzük a piskótalapot. A kihűlt piskóta tetejét megkenjük a rumaromás lekvárral.

A krémhez 2 dl joghurtot langyosra melegítünk, 1 csomag zselatint teszünk hozzá. A másik 2 dl joghurtba kerül a porcukor, citromlé, vaníliás cukor és a rumaroma. Végül a két joghurtot összekeverjük és lassan hozzáadagoljuk a habosra vert tejszínhez. A krém felét rákenjük a piskótára, hűtőbe tesszük, amikor megdermedt megpakoljuk gyümölccsel, majd rákerül a másik adag krém is. Ezt is hagyjuk megdermedni a hűtőben. Végül amikor már jól lehűlt, megdermedt a krém, akkor a tetejét is gyümölccsel díszítjük.  Majd elkészítjük az utasításoknak megfelelően a zselét és langyosan és óvatosan ráöntjük a torta tetejére. Amikor megdermedt a zselé, körbe vágjuk és leszedjük a tortaformát róla. 

Készítette: Győrfi Józsefné (A mi Beánk)

Érdemes elkészíteni, nem túl édes, nagyon finom torta. Jó étvágyat hozzá!