2021. február 22., hétfő

Töltött lángos

 Ezt a finom töltött lángos receptet is tőletek kaptam. Tormási Anikó készítette és fotózta ezt a különleges lángost. Köszönöm szépen!

Töltött lángos

Hozzávalók:

A lángoshoz:

50 dkg liszt,

5 dkg élesztő,

1 1/2 dl meleg víz,

1 kiskanál cukor,

csipet só,

1 nagy evőkanál natúr joghurt,

2 evőkanál olaj

Töltelék:

50 dkg máj,

50 dkg vegyes zöldség (mirelit)

1 fej vöröshagyma,

4 gerezd fokhagyma,

só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítése:

  Összeállítjuk a tésztát 45 percig pihentetjük. (Az élesztőt nem kell felfuttatni.)

Addig elkészítjük a tölteléket. Az aprított hagymát megpirítjuk egy evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az apróra vágott májat, kevés vízzel megpároljuk. Egy másik fazékban megpároljuk a vegyes zöldséget kevés delikáttal. Amikor a máj megpuhult, akkor hozzáadjuk a sót, borsot,pirospaprikát és fokhagymát. Összerottyantjuk és elzárjuk. Amikor a párolt zöldség is kész, akkor összeborítjuk a májjal és kész is a töltelék. A  tésztát úgy töltjük, ahogy jól esik és forró olajban kisütjük.

Jó étvágyat kívánok!