Ezt a finom töltött lángos receptet is tőletek kaptam. Tormási Anikó készítette és fotózta ezt a különleges lángost. Köszönöm szépen!
A lángoshoz:
50 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
1 1/2 dl meleg víz,
1 kiskanál cukor,
csipet só,
1 nagy evőkanál natúr joghurt,
2 evőkanál olaj
Töltelék:
50 dkg máj,
50 dkg vegyes zöldség (mirelit)
1 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát 45 percig pihentetjük. (Az élesztőt nem kell felfuttatni.)
Addig elkészítjük a tölteléket. Az aprított hagymát megpirítjuk egy evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az apróra vágott májat, kevés vízzel megpároljuk. Egy másik fazékban megpároljuk a vegyes zöldséget kevés delikáttal. Amikor a máj megpuhult, akkor hozzáadjuk a sót, borsot,pirospaprikát és fokhagymát. Összerottyantjuk és elzárjuk. Amikor a párolt zöldség is kész, akkor összeborítjuk a májjal és kész is a töltelék. A tésztát úgy töltjük, ahogy jól esik és forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése