Hozzávalók:
A krémhez:
1/2 liter tej,
2 csomag vaníliás pudingpor(főzős),
25 dkg margarin,
18 dkg porcukor,
A tetejére:
1 torta bevonó
Először alufóliával kibélelünk egy tepsit (közepes nagyságút), kevés olajjal megkenjük.
A 1,5 kg meghámozott, kicsumázott almát szeleteljük és szorosan egymás mellé fektetjük a tepsibe.
A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzá adjuk a lisztet, a sütőport meg a tojások habját. Felét rásimítjuk az almára, majd a maradék tésztához hozzákeverjük a kakaót. Ezt rákenjük a sárga tészta tetejére.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
Miközben sül a tészta, megfőzzük a pudingot (cukor nélkül) és amíg a puding hűl, addig a margarint habosra keverjük a cukorral. Majd amikor a puding kihűlt hozzá keverjük a margarinos cukorhoz.
A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát. A süti érdekessége, az hogy a tészta alja lesz a teteje, vagyis az alma lesz felül, erre kenjük a krémet.
Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
Szeletelésnél a csokoládé meleg késsel szépen vágható.
Nagyon finom! Érdemes elkészíteni...
Az almás süti receptem, megjelent a Gasztrostúdió oldalán is:
http://www.gasztrostudio.hu/recept/almas-suti-707
Nagyon finom! Érdemes elkészíteni...
Almás sütemény |
Az almás süti receptem, megjelent a Gasztrostúdió oldalán is:
http://www.gasztrostudio.hu/recept/almas-suti-707
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése