2024. március 21., csütörtök

Márványos muffin

 Hozzávalók: 

30 dkg liszt,

25 dkg cukor,

12 dkg vaj,

2 egész tojás,

1.5 dl tej,

1 evőkanál kakaó, 

1 csomag vaníliás cukor,

1 csomag sütőpor

Elkészítése:

A vajat kikeverjük a cukorral és a tojásokkal. Mikor már habos, akkor a lisztbe kevert sütőport, felváltva a tejjel, hozzádolgozzuk. A tésztát két felé vesszük, az egyik felébe kakaót keverünk. A muffin sütőbe először a sárga tésztát öntjük, majd erre rá csurgatjuk a kakaós tésztát. Villával kicsit összevegyítjük, hogy márványos legyen. (Én áfonyát is tettem bele, de más gyümölccsel is gazdagíthatjuk). 170 fokon 20 percig  sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e, ha nem ragad rá, akkor jó.

U.I.:

A receptet  Tomolya Mária készítette el, Az Ő fotója is. Marika nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem, velünk! 

Márványos muffin