Ezt a nagyon finom diós szeletet kolléganőm Győrfi Józsefné készítette a hétvégén. Köszönöm szépen Beám!
Egyszerű, isteni finom bögrés sütemény! További előnye, hogy csak egy tojás kell hozzá.
Bögrés diós szelet |
Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás,
1 bögre liszt,
1 bögre kristály cukor,
1 bögre darált dió,
1 bögre tej,
1 dl olaj,
1 cs. vaníliás cukor,
1 cs. sütőpor,
Krém:
2 csomag vaníliás puding,
6 dl tej,
6 evőkanál porcukor,
15 dkg vaj, (vagy margarin)
Tetejére: csokireszelék
Elkészítése:
A tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat, elkeverjük, végül a többi hozzávaló is belekerül. Az egészet egy kb. 20 x 30 cm zsírozott, lisztezett (vagy zsírpapírral bélelt) tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Eközben a pudingporból és a tejből pudingot főzünk. A vajat habosra keverjük a 6 kanál porcukorral. A kihűlt pudingot belekeverjük a vajkrémbe.
Amikor a tészta kihűlt rákenjük ezt a krémet. Csokireszelékkel megszórjuk és szeleteljük.
Jó étvágyat!
U.I.: Szakál Gáborné elkészítette laktóz mentes változatban.
Ételallergiások itt elérik a laktózmentes változatot is: