Ez az édes sütemény recept nagyon-nagyon finom. Nem nehéz az elkészítése. Igazán különleges és mennyei ízű krémes sütemény. Ajánlom ünnepre, hétköznapokra, vagy amikor kedved van hozzá. Rumos, vaníliás, kakaós ízkombináció.
Hozzávalók:
1/2 liszt,
15 dkg zsír,
15 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
kevés tejföl
Töltelékhez:
1 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl rum,
2 evőkanál baracklekvár,
2 evőkanál kakaó,
10 dkg vaj,
Tetejére:
3 tojásfehérje,
25 dkg porcukor
Elkészítése:
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat, és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütjük.
1 tésztalapot összetörünk és 1 dl vaníliás tejben megáztatjuk. Hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kakaót és a vajat, habosra keverjük. Megtöltjük vele a két lapot.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz felett habbá verjük. Ezt kenjük a tetejére. Csoki reszelékkel, vagy tortadarával díszíthetjük.