Ez egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető édes sütemény. Kekszből készítjük sütés nélkül. A francia drazséval díszített kis golyócskák vidám színfoltjai a terített asztalnak.
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz,
1/2 dl rum,
15 dkg cukor,
3 evőkanál víz,
2 evőkanál baracklekvár,
1 evőkanál kakaó,
10 dkg vaj,
A díszítéshez kristálycukor,
francia drazsé
Elkészítése:
A cukorból és a vízből szirupot főzünk, ráöntjük a kekszre, és a többi hozzávalót is beletesszük, jól összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, kristálycukorba hempergetjük és francia drazséval díszítjük.
A díszítéshez használhatunk színes, vagy csak barna tortadarát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése