Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
Töltelék:
60 g krémsajt,
150 g sajt,
100 g sonka,
100g savanyúság,
3 db főtt tojás,
A kenéshez:
1 egész tojás,
Mártogató:
40 g vaj,
40 g liszt,
300 ml tej,
10 g kakukkfű,
5 g fekete bors,
5 g fokhagyma,
petrezselyemzöld, vagy más zöld fűszer.
50 g parmezán
Elkészítése:
Sütőpapíron a tésztát vékony, téglalap formára kinyújtunk. A hosszabbik oldalát kb.1cm-enként bevagdossuk, olyan hosszan, mint egy tojás kerülete. Hármas fonást készítünk a bevagdosott részekből. A másik felére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, a fonásokat ráhajtjuk a tésztára. Megkenjük felvert tojással, sütjük. Kívül ropogós, belül krémes az olvadó sajttól.
A töltelékhez lereszeljük a sajtot, főtt tojást, apróra vágjuk a sonkát, savanyút. Eloszlatjuk egy csíkban a fonással ellentétes oldalon a tésztán és feltekerjük.
A mártogatóhoz a vajjal és liszttel rántást készítünk, felengedjük tejjel, beletesszük a reszelt parmezánt, a tört fokhagymát, fűszerezzük. Összeforraljuk és kész is van.
U.I.:
Egy román nyelvű videón láttam és nekem nagyon megtetszett. Én biztosan meg fogom sütni. A képet a videóból fotóztam. A linket is ide szerettem volna illeszteni, de sajnos eltűnt a látókörömből, már nem találtam meg újra. De a recept az meg van, aminek nagyon örülök 😍