Anna Morvay túrós rétese és fotója. Leveles tésztából készült túrós rétes hajtogatás nélkül...
Túrós rétes |
Hozzávalók:
20 dkg margarin,
25 dkg finomliszt,
1 csipet só,
1 evőkanál ecet ( 10%- os ),
4 evőkanál hideg víz
Töltelék:
250 g túró,
1-2 dl tejföl,
1 csomag vaníliás cukor,
cukor ízlés szerint,
rumba áztatott mazsola ízlés szerint.
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint. Amikor elég morzsalékos a közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük az ecetes vizet. Viszonylag gyorsan összeállítjuk. Amikor egyneművé válik készen is vagyunk. Kettévesszük, alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük és 30 perc pihenés után felhasználhatjuk. Pár napig eláll a hűtő normál részében.
Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tejföllel, rászórjuk a túrót, a porcukrot és a mazsolát, feltekerjük. Két rúd lesz belőle. A tetejét felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
U.I.: Ha ezt a tésztát még hajtogatjuk is 10 perces pihentetésekkel 3x4x, olvasztott vajjal megkenve igazi leveles tésztát kapnánk.