2021. április 14., szerda

Hűtős kenyér

Ilyen finom ízű kenyeret még nem ettem! A kenyér sütős csoportokban a király liszt nem ismeretlen. Nagyon finom ízű kenyeret lehet belőle készíteni! Gazdag aminosavakban, a sikér tartalma nagyon magas és ami a lényeg nem tartalmaz adalékokat, csak a natúr búzát ezért kissé sárgás színű a liszt.Na, de most már jöjjön a recept, ha megkóstolod mindig ilyet ennél. Csontos Diána sütötte és osztotta meg velünk ezt a finom kenyeret.
Hűtős kenyér

  
Hozzávalók:
91 dkg liszt ( 455 gramm király búza liszt és 455 gramm BL 80-as kenyér liszt)
2.5 dkg élesztő,
6 dl víz,
2-3 teáskanál só (ízlés szerint)
Elkészítése:
 Este összegyúrtam a hozzávalókat, nem kell dagasztani! 2 órát pihent konyharuhával letakarva a konyha pulton, majd átmozgattam és kelesztőtálba tettem, lezártam és hűtőbe tettem éjszakára. Reggel kivettem két óra múlva hajtogattam, majd 30 percig pihent letakarva, majd újra hajtogattam, 30 perc pihenés letakarva, majd formázás. Sütőpapírral bélelt jénaiba tettem, bevágtam a tetejét, amikor szépen megemelkedett ment az előmelegített (230 fok) gőzös sütőbe. (Spriccelős flakonnal alaposan telespricceltem a sütőt és a vekniket is, a sütőbe is állítottam egy kis lábas vizet)  35- 40 percig kell sütni. Két vekni lett belőle.  
hűtős kenyérkék



Nincsenek megjegyzések: