Hozzávalók:
91 dkg liszt ( 455 gramm király búza liszt és 455 gramm BL 80-as kenyér liszt)
2.5 dkg élesztő,
6 dl víz,
2-3 teáskanál só (ízlés szerint)
Elkészítése:
Este összegyúrtam a hozzávalókat, nem kell dagasztani! 2 órát pihent konyharuhával letakarva a konyha pulton, majd átmozgattam és kelesztőtálba tettem, lezártam és hűtőbe tettem éjszakára. Reggel kivettem két óra múlva hajtogattam, majd 30 percig pihent letakarva, majd újra hajtogattam, 30 perc pihenés letakarva, majd formázás. Sütőpapírral bélelt jénaiba tettem, bevágtam a tetejét, amikor szépen megemelkedett ment az előmelegített (230 fok) gőzös sütőbe. (Spriccelős flakonnal alaposan telespricceltem a sütőt és a vekniket is, a sütőbe is állítottam egy kis lábas vizet) 35- 40 percig kell sütni. Két vekni lett belőle.
hűtős kenyérkék |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése