Frissen facsart gyümölcsléből készítjük, akkor nagyon egészséges "cukorkát" készíthetünk házilag. Mindenféle adaléktól mentesen. Nem csak frissen facsart léből, hanem szörpökből is készíthetünk gumicukorkát. Én őszibarackléből csináltam. Ízlés szerint lehet cukormentesen, vagy méz esetleg cukor hozzáadásával készíteni. Citrommal is ízesíthetjük. A recept nagyon egyszerű, bárki eltudja készíteni otthon. Bármilyen gyümölcs levével készülhet.
Hozzávalók.
2 dl gyümölcslé,
4 csapott teáskanál zselatinpor
Elkészítése:
A gyümölcslébe keverjük a zselatint és oldódásig melegítjük, felforralni nem szabad. Majd szilikonos formába öntjük, hűtőszekrényben 2 órán át dermesztjük. A szilikonos forma nem mindegy, hogy milyen. Rugalmasnak kell lennie, hogy könnyen kitudjuk nyomni belőle. Az enyémből elég nehezen jött ki.
U.i. Nem tartalmaz színezéket és ízfokozót sem, ezért nem fog úgy kinézni, mint a bolti, de legalább tudjuk, hogy mit eszünk...
Gumicukorka |
Hozzávalók.
2 dl gyümölcslé,
4 csapott teáskanál zselatinpor
Elkészítése:
A gyümölcslébe keverjük a zselatint és oldódásig melegítjük, felforralni nem szabad. Majd szilikonos formába öntjük, hűtőszekrényben 2 órán át dermesztjük. A szilikonos forma nem mindegy, hogy milyen. Rugalmasnak kell lennie, hogy könnyen kitudjuk nyomni belőle. Az enyémből elég nehezen jött ki.
U.i. Nem tartalmaz színezéket és ízfokozót sem, ezért nem fog úgy kinézni, mint a bolti, de legalább tudjuk, hogy mit eszünk...