2020. március 15., vasárnap

Medvehagymás pogácsa

Itt a medvehagyma szezonja, így hát sütöttem medvehagymás pogácsát. Javítja a végtagok keringését, lassítja a koleszterin lerakódások képződését az érfalban, immunerősítő. Nem beszélve arról, hogy nagyon, de nagyon finom. A fokhagymára emlékeztető illatát is imádom.
Medvehagymás pogácsa


Hozzávalók:
50 dkg liszt,
10 dkg margarin,
10 dkg zsír,
2 kávéskanál só,
2 evőkanál tejföl,
1 dl tej,
2 tojás, (egy a kenéshez)
fél csomag élesztő,
1 kávéskanál cukor,
1 csokor medvehagyma

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttattam az egy deci tejben,egy kávéskanál cukorral együtt. A medvehagymát megmostam, felszeltem. A lisztbe elkevertem a sót, belemorzsoltam a margarint és a zsírt. Majd belekerült a felfuttatott élesztő, a tojás és a tejföl is. Beletettem a medvehagymát is. Összegyúrtam, félórát kelt, majd kinyújtottam és pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Hagytam még kelni 15 pecet a tepsiben.(Lehet hajtogatni, akár többször is félórás pihentetésekkel, annál szebb és finomabb lesz a pogácsa.) Felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütöttem.



Nincsenek megjegyzések: