2022. szeptember 4., vasárnap

Kvircedli


 A móri Lamberg kastélyban jártam, ahol a  sváb tájházat is megnéztem. Itt kaptam ezt a nagyon régi jellegzetes móri sváb sütemény receptet.
Kvircedli

Hozzávalók:


6 egész tojás,

2 tojássárgája,

1 csomag szalalkáli,

60 dkg kristálycukor,

1 citrom reszelt héja,

90 dkg liszt.

Elkészítése:

A kristálycukrot a tojásokkal és a tojássárgájával kikeverjük, ( Kb. 30 percig), majd hozzáadjuk a lisztet, a szalalkálit és a citromhéjat. Tésztává gyúrjuk, 1 cm-es vastagságúra kisodorjuk. A tészta tetejét a nyomó formával megmintazzuk, majd a minták széle mentén késsel elvagdaljuk. Egy éjszakán át szárítjuk . Másnap vajjal kikent, lisztezett tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten sütjük. Nem szabad barnára sütni, a színe maradjon sárga!

Nyomó forma 

U.i.: A képen még macskapracli és nuszstangli is van. Ezek receptjeit is felteszem.




Nincsenek megjegyzések: