Egyszerű, kevés hozzávalóból készült ropogós sajtos kekszet készítettem. Nagyon finom csak úgy eteti magát!
Ropogós sajtos keksz |
Tésztához:
45 dkg liszt,
25 dkg Ráma margarin,
10 dkg reszelt trappista sajt,
2 teáskanál só,
2 evőkanál tejföl,
Kenéshez: 1 tojás,
Szóráshoz: 10 dkg sajt
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal,majd összegyúrjuk a hozzávalókkal. Két részre osztjuk.Nagyon vékonyra nyújtjuk a tésztát (kb. mm-re). A tésztát megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a reszelt sajtot. Derelyevágóval rombusz alakúra felvágjuk. A mérete lehet tetszőleges, a lényeg, hogy egyformák legyenek. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 20 percet pihentetjük, majd azután sütjük 200 fokon szép rózsaszínűre. Nagyon gyorsan sül, körülbelül 10- 15 perc alatt kész, 4 gáztepsinyi lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése