A hétvégén meglátogattak Timikémék, közös főzésbe kezdtünk. A nagylányom a kedvencét készítette el nekünk, de nem csak az Ő kedvence, hanem az unokáim is imádják, az egész család szereti. Berci egy finom levest készített, az én reszortom a csipetke elkészítése volt. Bár nagyon meleg volt, jó volt együtt ténykedni a konyhában...
Sonkás- gombás pizza |
Pizza tészta:
1/4 l langyos víz(Annyi a változtatás, hogy 2 dl langyos vizet, 1/2 dl langyos tejet használtunk)
5 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
1 teáskanál cukor,
500 gramm liszt,
2 evőkanál olaj
Feltétnek:
Pizza fűszerkeverék, ketchup, jó minőségű sonka szalámi, friss csiperkegomba, reszelt sajt.
(Ízlésünknek és fantáziáknak megfelelően ízesíthetjük)
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A liszttel jól elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, a langyos vizet és az olajat is. Ha lágy a tészta liszttel sűrítjük. Jól kidagasztjuk, hagyjuk kelni, ha kétszeresére nőtt a tésztánk akkor kétfelé vesszük egyenként kinyújtjuk. olajozott sütőlapra tesszük. Megkenjük ketchuppel, megszórjuk pizza fűszerkeverékkel. Sonkával, gombával, sajttal megterítjük. Előmelegített sütőben (220 fokon ) kb. 12-15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése