Én mindig saját magam gyúrom hozzá a tésztát. Sokkal egészségesebb és finomabb is. Nem is idő igényes, mert mire felforr a víz kész a tészta is. Pillanatok alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 egész tojás,
1 dl víz,
1 csapott kávéskanál só,
500 g liszt
1 kisebb fej káposzta,
só, bors,
2 evőkanál kacsazsír, ( olaj is lehet)
Elkészítése:
Először a káposztát lereszelem, lesózom, hagyom állni egy kicsit. A zsírban megpirítom a káposztát, borsozom, míg készítem a tésztát néha megkeverem.
Felteszem a vizet melegedni a tészta főzéséhez.
A tésztához valókat összegyúrom, vékonyra kisodrom, megszórom liszttel és feltekerem a sodrófára, majd hosszanti irányban elvágom a tésztát a sodrófa tetején, kiveszem a sodrófát és a tésztát hosszanti irányban elfelezem, majd egymásra hajtom. Kb. 2 cm-es csíkokat metélek, 3-4-et összefogva elfordítom 90 fokban és kockákra metélem a csíkokat. Mire ezzel végzek forr a víz is, beleteszem a tésztát, átkeverem, a megfőtt tészta feljön a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedem az addigra megsült káposztára. Összekeverem és már tálalhatom is.
Ui.:
Sokan először pirítanak a zsiradékban 1 evőkanál cukrot és erre teszik a káposztát, állítólag így finomabb.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 egész tojás,
1 dl víz,
1 csapott kávéskanál só,
500 g liszt
1 kisebb fej káposzta,
só, bors,
2 evőkanál kacsazsír, ( olaj is lehet)
Elkészítése:
Először a káposztát lereszelem, lesózom, hagyom állni egy kicsit. A zsírban megpirítom a káposztát, borsozom, míg készítem a tésztát néha megkeverem.
Felteszem a vizet melegedni a tészta főzéséhez.
A tésztához valókat összegyúrom, vékonyra kisodrom, megszórom liszttel és feltekerem a sodrófára, majd hosszanti irányban elvágom a tésztát a sodrófa tetején, kiveszem a sodrófát és a tésztát hosszanti irányban elfelezem, majd egymásra hajtom. Kb. 2 cm-es csíkokat metélek, 3-4-et összefogva elfordítom 90 fokban és kockákra metélem a csíkokat. Mire ezzel végzek forr a víz is, beleteszem a tésztát, átkeverem, a megfőtt tészta feljön a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedem az addigra megsült káposztára. Összekeverem és már tálalhatom is.
Káposztás tészta |
Ui.:
Sokan először pirítanak a zsiradékban 1 evőkanál cukrot és erre teszik a káposztát, állítólag így finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése