Gyorsan elkészíthető a vaníliás túrógombóc ebédre, vacsorára. Könnyű és finom!
Hozzávalók:
50 dkg túró,
10 dkg búzadara,
2 evőkanál liszt,
2 egész tojás,
kevés citromlé, (vagy citrom reszelt héja)
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg morzsa,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál zsír, vagy olaj
Tálaláshoz:
tejföl,
porcukor,
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a tojások sárgájával és a többi hozzávalóval, a tojásfehérjét felverjük habnak és belekeverjük a túróba. Ezután gombócokat formázunk és sós vízben kifőzzük őket, akkor jó, amikor feljönnek a víz tetejére a gombócok. Szűrőkanállal kiszedjük az előre elkészített pirított morzsára és megrázogatjuk benne, hogy mindenhol érje a gombócot a morzsa. Kiszedjük a tálalóedénybe.
A morzsát a zsiradékon megpirítjuk, 2 evőkanál cukrot adunk hozzá, és amikor megpirult 2 evőkanál tésztalevet öntünk rá. Jól elkeverjük és jöhetnek bele a gombóckák.
A tejfölt meglangyosítjuk és vaníliás cukrot is adunk hozzá. Ez kerül a gombóckákra, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
50 dkg túró,
10 dkg búzadara,
2 evőkanál liszt,
2 egész tojás,
kevés citromlé, (vagy citrom reszelt héja)
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg morzsa,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál zsír, vagy olaj
Tálaláshoz:
tejföl,
porcukor,
1 csomag vaníliás cukor
Túrógombóc |
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a tojások sárgájával és a többi hozzávalóval, a tojásfehérjét felverjük habnak és belekeverjük a túróba. Ezután gombócokat formázunk és sós vízben kifőzzük őket, akkor jó, amikor feljönnek a víz tetejére a gombócok. Szűrőkanállal kiszedjük az előre elkészített pirított morzsára és megrázogatjuk benne, hogy mindenhol érje a gombócot a morzsa. Kiszedjük a tálalóedénybe.
A morzsát a zsiradékon megpirítjuk, 2 evőkanál cukrot adunk hozzá, és amikor megpirult 2 evőkanál tésztalevet öntünk rá. Jól elkeverjük és jöhetnek bele a gombóckák.
A tejfölt meglangyosítjuk és vaníliás cukrot is adunk hozzá. Ez kerül a gombóckákra, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat hozzá!