Nagyon finom és kiadós puncskrémes sütemény. Vendégvárónak ajánlom :)
Hozzávalók:
4 egész tojás,
26 dkg cukor,
1 dl étolaj,
1 dl meleg víz,
26 dkg liszt,
1 csomag sütőpor
+
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál meleg víz,
1 evőkanál olaj
Krémhez:
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
4 evőkanál rum,
4 dl tej,
1 csomag puncspudingpor
Máz:
7 evőkanál kakaó,
7 evőkanál porcukor,
5 evőkanál víz,
7 dkg vaj
Elkészítése:
A négy tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadunk 1 dl olajat és 1 dl meleg vizet. Ezután tesszük bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül a 4 tojás habját is lazán beleforgatjuk. A masszát két részre osztjuk. Felét kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, a másik felébe keverünk még 2 evőkanál kakaót és meleg vizet, valamint 1 evőkanálnyi étolajat. Ezt a masszát is egy kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük. Együtt megsütjük mind a kettőt.
Előmelegített sütőbe tesszük a formákat és sütjük. Én 10 percig sütöttem teljes lángon, majd még 30 percig takaréklángon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, amikor a tűre nem ragad rá a tészta, akkor jó és kivehetjük a sütőből.
A krémhez a tejből és a pudingporból pudingot készítünk és kihűtjük.
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük a rummal, majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzákeverjük.
Amikor a tésztánk is kihűlt felszeleteljük az őzgerinc bordáinak megfelelően, egy borda egy szelet.
Ezután következik az összeragasztása: 1 szelet sárga tészta, puncskrém, majd egy szelet barna tészta. Két rúd lesz belőle. A krémmel elsimítottam az egyenetlenségeket, majd ráöntöttem a csokimázat.
A mázhoz a kakaót összekevertem porcukorral, vizet öntöttem rá és felfőztem. Amikor a tűzről levettem akkor kevertem bele a vajat. A tésztára sűrű állapotban öntöttem. Hűtőbe tettem.
Tálaláshoz, a rudakat ferdén felszeleteljük, így adja ki a mintát.
U.I::
Amikor megszereztem ezt a receptet egy kicsit félreértettem az összeállítását. Akkor én a két tésztát vágtam ferdén ketté. Egy sárga tészta csíkra kentem a krémet, erre raktam a barna tésztát a maradék tésztákat is így ragasztottam össze a krémmel. Ezt öntöttem le a csokimázzal, és a bordák mentén szeleteltem. Sokkal egyszerűbb megoldás... azóta is van hogy így csinálom.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
4 egész tojás,
26 dkg cukor,
1 dl étolaj,
1 dl meleg víz,
26 dkg liszt,
1 csomag sütőpor
+
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál meleg víz,
1 evőkanál olaj
Krémhez:
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
4 evőkanál rum,
4 dl tej,
1 csomag puncspudingpor
Máz:
7 evőkanál kakaó,
7 evőkanál porcukor,
5 evőkanál víz,
7 dkg vaj
Méteres kalács |
Elkészítése:
A négy tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd kanalanként hozzáadunk 1 dl olajat és 1 dl meleg vizet. Ezután tesszük bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül a 4 tojás habját is lazán beleforgatjuk. A masszát két részre osztjuk. Felét kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, a másik felébe keverünk még 2 evőkanál kakaót és meleg vizet, valamint 1 evőkanálnyi étolajat. Ezt a masszát is egy kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük. Együtt megsütjük mind a kettőt.
Előmelegített sütőbe tesszük a formákat és sütjük. Én 10 percig sütöttem teljes lángon, majd még 30 percig takaréklángon. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, amikor a tűre nem ragad rá a tészta, akkor jó és kivehetjük a sütőből.
A krémhez a tejből és a pudingporból pudingot készítünk és kihűtjük.
A porcukrot a vajjal habosra keverjük, ízesítjük a rummal, majd a kihűlt pudingot kanalanként hozzákeverjük.
Amikor a tésztánk is kihűlt felszeleteljük az őzgerinc bordáinak megfelelően, egy borda egy szelet.
Ezután következik az összeragasztása: 1 szelet sárga tészta, puncskrém, majd egy szelet barna tészta. Két rúd lesz belőle. A krémmel elsimítottam az egyenetlenségeket, majd ráöntöttem a csokimázat.
A mázhoz a kakaót összekevertem porcukorral, vizet öntöttem rá és felfőztem. Amikor a tűzről levettem akkor kevertem bele a vajat. A tésztára sűrű állapotban öntöttem. Hűtőbe tettem.
Tálaláshoz, a rudakat ferdén felszeleteljük, így adja ki a mintát.
U.I::
Amikor megszereztem ezt a receptet egy kicsit félreértettem az összeállítását. Akkor én a két tésztát vágtam ferdén ketté. Egy sárga tészta csíkra kentem a krémet, erre raktam a barna tésztát a maradék tésztákat is így ragasztottam össze a krémmel. Ezt öntöttem le a csokimázzal, és a bordák mentén szeleteltem. Sokkal egyszerűbb megoldás... azóta is van hogy így csinálom.
Jó étvágyat hozzá!