Ma a búrkifli receptem osztom meg veletek, úgy ahogy én csinálom. Nagyon laktató és frissen isteni finom!
Az eredeti búrkifli az leveles tésztából készül és édes... Ez nem az a recept! Az enyém kelt tésztával készül és sós...Húsvétra sonkával töltve vendégvárónak ajánlom.
Hozzávalók:
1/2 kg sima liszt,
1/2 kg rétes liszt,
1 evő kanál cukor,
1 evő kanál só,
1/2 liter langyos tej,
7 dkg élesztő, (nem kell keleszteni!)
2 dl étolaj
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 cipóra osztjuk, és 1 órát pihentetjük.
Amikor megkelt a cipókat külön-külön kisodorjuk és 16 felé vágjuk. A vastagabb végébe egy kis kocka margarint teszünk, és feltekerjük. Tojássárgával megkenjük a kis kifliket és szezámmaggal, vagy más magokkal megszórjuk. Magok helyett sajtot is reszelhetünk rá. Forró sütőben szép pirosra sütjük. (6-7 fokozaton).
A margarin helyett, sonkával is tölthetjük a kis búrkifliket. Húsvétkor a sonkával töltött kiflicske igazán ideális finomság.
Nálunk ez a finomság is a "mindenki szereti" kategóriába tartozik.
Jó étvágyat hozzá!
Az eredeti búrkifli az leveles tésztából készül és édes... Ez nem az a recept! Az enyém kelt tésztával készül és sós...Húsvétra sonkával töltve vendégvárónak ajánlom.
Hozzávalók:
1/2 kg sima liszt,
1/2 kg rétes liszt,
1 evő kanál cukor,
1 evő kanál só,
1/2 liter langyos tej,
7 dkg élesztő, (nem kell keleszteni!)
2 dl étolaj
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 cipóra osztjuk, és 1 órát pihentetjük.
Amikor megkelt a cipókat külön-külön kisodorjuk és 16 felé vágjuk. A vastagabb végébe egy kis kocka margarint teszünk, és feltekerjük. Tojássárgával megkenjük a kis kifliket és szezámmaggal, vagy más magokkal megszórjuk. Magok helyett sajtot is reszelhetünk rá. Forró sütőben szép pirosra sütjük. (6-7 fokozaton).
A margarin helyett, sonkával is tölthetjük a kis búrkifliket. Húsvétkor a sonkával töltött kiflicske igazán ideális finomság.
Nálunk ez a finomság is a "mindenki szereti" kategóriába tartozik.
Jó étvágyat hozzá!
Búrkifli (kelt) |