Már megosztottam veletek egy őszibarack sütemény receptjét. Ezt most találtam és nagyon megtetszett. Ízvilágban is kicsit eltér az első variációtól. Míg az első diós ez pedig baracklekváros ízesítésű. Csodálatos barackok születnek belőle. Így ide mentem a receptet magamnak és a kedves olvasóimnak.
Ezeket a barackokat Kakas Mónika készítette és fényképezte. A képen van egy valódi barack is a sütik között. Gratulálok neki! Remek munka!
Hozzávalók:
75 dkg liszt,
2 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
25 dkg margarin,
2 dl tej,
30 dkg porcukor
A töltelékhez:
0,5 dl rum,
1/2 üveg barack lekvár,
2 evőkanál kristálycukor
A tetejére:
vérnarancs aroma,
kb. 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojássárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 órát állni hagyjuk, majd diónyi golyókat formálunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt a közepét kikaparjuk és a közepéből visszamaradt morzsát összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. ezzel a masszával töltjük meg az üreges gombócokat. Kettőt- kettőt összeragasztunk. A barackjaink külsejét vérnarancs aromával teljesen lekenjük, vagy csak egy- egy pirosabb foltot teszünk rá. Ízlés szerint kristálycukorba, vagy porcukorba forgatjuk. Tetejét örökzölddel, vagy zöld marcipánból készült levélkékkel díszítjük.
Őszibarack süti |
Hozzávalók:
75 dkg liszt,
2 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
25 dkg margarin,
2 dl tej,
30 dkg porcukor
A töltelékhez:
0,5 dl rum,
1/2 üveg barack lekvár,
2 evőkanál kristálycukor
A tetejére:
vérnarancs aroma,
kb. 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot, a tejet és a tojássárgáját összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd az egészet összedolgozzuk. 2 órát állni hagyjuk, majd diónyi golyókat formálunk belőle, tepsibe tesszük és világosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt a közepét kikaparjuk és a közepéből visszamaradt morzsát összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával. ezzel a masszával töltjük meg az üreges gombócokat. Kettőt- kettőt összeragasztunk. A barackjaink külsejét vérnarancs aromával teljesen lekenjük, vagy csak egy- egy pirosabb foltot teszünk rá. Ízlés szerint kristálycukorba, vagy porcukorba forgatjuk. Tetejét örökzölddel, vagy zöld marcipánból készült levélkékkel díszítjük.