A hosszú hétvége alkalmából, olyan sütit választottam, amit mind a két vőm szeret. Nekik kedveskedtem a csokis finomsággal. Egyszerű és gyors sütés nélküli édesség.
Hozzávalók:
1/2 kg keksz,
1 csésze feketekávé,
1/2 rumaroma,
50 dkg cukor,
25 dkg Rámamargarin,
2 egész tojás,
3 evőkanál kakaó
Elkészítése:
A kekszet kisebb-nagyobb darabokra tördeltem, meglocsoltam 1 csésze feketekávéval, amibe öntöttem rumaromát is. Csak a kemény, ropogós keksz a jó!
A margarint felolvasztottam és belekevertem a cukrot és a kakaót, folyamatos kevergetés közben hozzáadtam a felvert tojásokat. Addig főztem, amíg a cukor felolvadt, majd hagytam hűlni egy kicsit.
Végül ráöntöttem a kekszre és jól összeforgattam az egészet.
Alufóliára öntöttem az egyik felét és rúd alakúra formáltam, majd a másik felével is így tettem.
Mindkét rudat hűtőszekrényben hagytam másnapig. Ekkor kibontottam és porcukorba hempergettem, így még inkább hasonlít a szalámira.
U.I.
Előfordult már az is, hogy őzgerinc formát béleltem ki alufóliával és abba öntöttem a masszát.
Hozzávalók:
1/2 kg keksz,
1 csésze feketekávé,
1/2 rumaroma,
50 dkg cukor,
25 dkg Rámamargarin,
2 egész tojás,
3 evőkanál kakaó
Csokiszalámi |
Elkészítése:
A kekszet kisebb-nagyobb darabokra tördeltem, meglocsoltam 1 csésze feketekávéval, amibe öntöttem rumaromát is. Csak a kemény, ropogós keksz a jó!
A margarint felolvasztottam és belekevertem a cukrot és a kakaót, folyamatos kevergetés közben hozzáadtam a felvert tojásokat. Addig főztem, amíg a cukor felolvadt, majd hagytam hűlni egy kicsit.
Végül ráöntöttem a kekszre és jól összeforgattam az egészet.
Alufóliára öntöttem az egyik felét és rúd alakúra formáltam, majd a másik felével is így tettem.
Mindkét rudat hűtőszekrényben hagytam másnapig. Ekkor kibontottam és porcukorba hempergettem, így még inkább hasonlít a szalámira.
U.I.
Előfordult már az is, hogy őzgerinc formát béleltem ki alufóliával és abba öntöttem a masszát.