A körte héjában és magában a gyümölcsben sok fajta vitamin,ásványi anyag, fehérje-alkotórész van, egymással harmonikus egyensúlyban. Ezek az ember anyagcseréjében jól hasznosulnak.
Tartalmaz káliumot, nátriumot, rezet, cinket, kalciumot, foszfort. Magas a folsav tartalma, ami a vérképzéshez szükséges, valamint a "boldogsághormon" termelődését segíti elő.
Nagyon fontos tulajdonsága, hogy elősegíti a nehézfémek és a mérgező anyagok (ólom, higany), és a különféle konzerváló anyagok megkötését, semlegesítését, valamint ezek kiürülését a szervezetből.
Salaktalanítja a beleket, a káliumnak köszönhetően szabályozza a vízháztartást. A körte víz tartalma magas, ezért folyadék pótlásra is ehetjük. C vitamin tartalma az immunrendszert erősíti.
Megszünteti a székrekedést, segít emésztési zavarokban is. A különféle vese- és húgyhólyag bántalmakat is csökkentheti.
Hozzávalók:
4 édes körte,
2 evőkanál citromlé,
2 evőkanál méz
Elkészítése:
A gyümölcsöt mossuk meg, vágjuk fel, vegyük ki a magokat. Nyomkodjuk szét, vagy vágjuk kockákra.
Keverjük össze a citromlével és a mézzel. Csészében azonnal tálaljuk.
Nekem most érik a Vilmoskörtém, isteni finom! Édes, lédús, puha, mint a vaj...
A körte ideális gyümölcssaláták, desszertek, kompótok, gyümölcslevek készítéséhez, valamint müzlibe is finom. Harmonikus kísérője a sajtoknak, ( pl. a francia camembert mellé).
Jól csillapítja a kisebb éhséget étkezések között.
Fogyasszunk belőle eleget!
Ne együnk körtét hasmenés esetén. A terhes anyák se fogyasszanak belőle nagyobb mennyiséget!
Tartalmaz káliumot, nátriumot, rezet, cinket, kalciumot, foszfort. Magas a folsav tartalma, ami a vérképzéshez szükséges, valamint a "boldogsághormon" termelődését segíti elő.
Nagyon fontos tulajdonsága, hogy elősegíti a nehézfémek és a mérgező anyagok (ólom, higany), és a különféle konzerváló anyagok megkötését, semlegesítését, valamint ezek kiürülését a szervezetből.
Salaktalanítja a beleket, a káliumnak köszönhetően szabályozza a vízháztartást. A körte víz tartalma magas, ezért folyadék pótlásra is ehetjük. C vitamin tartalma az immunrendszert erősíti.
Megszünteti a székrekedést, segít emésztési zavarokban is. A különféle vese- és húgyhólyag bántalmakat is csökkentheti.
Vilmoskörte |
Hozzávalók:
4 édes körte,
2 evőkanál citromlé,
2 evőkanál méz
Elkészítése:
A gyümölcsöt mossuk meg, vágjuk fel, vegyük ki a magokat. Nyomkodjuk szét, vagy vágjuk kockákra.
Keverjük össze a citromlével és a mézzel. Csészében azonnal tálaljuk.
Nekem most érik a Vilmoskörtém, isteni finom! Édes, lédús, puha, mint a vaj...
A körte ideális gyümölcssaláták, desszertek, kompótok, gyümölcslevek készítéséhez, valamint müzlibe is finom. Harmonikus kísérője a sajtoknak, ( pl. a francia camembert mellé).
Jól csillapítja a kisebb éhséget étkezések között.
Fogyasszunk belőle eleget!
Ne együnk körtét hasmenés esetén. A terhes anyák se fogyasszanak belőle nagyobb mennyiséget!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése