A házilag készített hamburger buci sokkal finomabb és olcsóbb, mint a bolti.
Hamburger buci |
Hozzávalók:
60 dkg liszt,
100 g joghurt,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
2 evőkanál cukor,
1 teáskanál só,
40 g étolaj,
1 tojás, + 1 tojás a keneshez,
Szóráshoz szezámmag, de ez el is hagyható.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos tejben, kis cukor hozzáadásával felfuttajuk, hozzáadjuk a liszthez, beletesszük mindent, dagasztjuk és amikor duplája megkelt formázzuk. (8 buci )
Megkenjük a tetejét tojással, megszórjuk szezámmaggal. Kelesztjük, amikor szépen feljöttek előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
U.i.: Horváth Károlyné receptje és fotója
A buci unokája kedvence.
Köszönöm szépen a hozzájárulását a közzé tételhez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése