Tettem már fel négerkocka receptet, ez egy másik kicsit eltérő recept Bea konyhájából.
Nagyon jól néz ki és istenien finom! Köszönöm Győrfi Józsefné! Beám ez valami fantasztikus!
Négerkocka |
Hozzávalók:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
1 evőkanál méz,
2 dkg kakaópor,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg liszt
Hab a tetejére:
20 dkg cukor,
4 db tojásfehérje
Csokimáz:
2 evőkanál porcukor,
3 evőkanál kakaópor,
4 evőkanál tej,
10 dkg Ráma margarin
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral és a mézzel habosra keverjük. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót. A tojássárgás cukorhoz keverjük a poranyagokat, majd a tojások felvert habját is beleforgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kihűlt a tészta lekvárral lekenjük, erre simítjuk tojáshabot. A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral együtt gőz felett keményre verjük, majd rákenjük a lekvározott tésztára, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy a tojáshab is kihűljön és csak akkor tesszük rá a csokimázat.
A mázhoz a cukrot elkeverjük a kakaóval és a tejben sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a szeletelt margarint, azonnal lehet a habra önteni és széles késsel rásimítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése