2017. augusztus 28., hétfő

Pizza csigák

Friss pizza csigák magyaros töltelékkel, isteni finom! Magdaléna küldte ezt a finomságot nekünk.
Pizza csigák

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg Nagyi titka búza finomliszt,
1 dkg só,
5 dkg élesztő,
Kb. 3.5 dl langyos tej,
1 kávéskanál cukor,
1 tojás,
1 dl olaj
A töltelékhez:
ketchup,
sonkaszalámi, vagy kolbász, házi szalonna, vagy házi sonka, esetleg ezek keveréke ízlésünknek megfelelően,
reszelt sajt,

Elkészítése:
1.5 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral együtt. A liszt közepébe öntjük, hozzá adjuk a tojást, az olajat és kb. 2 dl langyos tejet, jól kidagasztjuk, majd átgyúrjuk. Két felé vesszük, kinyújtjuk a tésztát és lekenjük ketchuppel. Erre szórjuk a sonka szalámi kockákat, kolbász karikát, szalonna csíkokat, reszelt sajtot, ki mit szeret, ízlés szerint. Majd az egészet feltekerjük és pihentetés nélkül, mindjárt 3 cm szélesre szeleteljük. Kiolajozott tepsibe tesszük és a tepsibe pihentetjük addig míg a sütő bemelegszik (20 perc). Hagyjunk a keléshez helyet. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. Semmivel sem kell lekenni a csigákat sütés előtt.

Nagyon szépen köszönjük ezt a finomságot Magdaléna Dikácz Kapusnákovának!
Ez a süti a Timi lányomnak biztos befutó, imádni fogja!
Jó sütést, főzést mindenkinek! 

Nincsenek megjegyzések: