2015. május 4., hétfő

Tejszínes gombaleves

Ha van húsleves maradékunk, akkor abból, ha nincs akkor 2 húsleves kockával elkészíthetjük ezt a nagyon finom gombalevest. A gomba ásványi anyagokban, nyomelemekben és vitaminokban igen gazdag, ajánlatos időközönként az étrendünkbe illeszteni.
Hozzávalók:

1 l húsleves, (vagy 2 húsleves kockából készített),
25-30 dkg gomba ( én csiperke gombával készítettem),
1 csokor friss petrezselyemzöld, vagy 1 evőkanál szárított,
1 fej vöröshagyma,
só, bors ízlés szerint,
1 dl főzőtejszín
1 evőkanál zsír, vagy olaj

Elkészítése:

A felaprított vöröshagymát üvegesre dinszteljük a zsírban, ebbe rakjuk a szeletelt gombát és a petrezselyemzöldet. Fűszerezzük és felöntjük a húslével. 1/2 órát főzzük, majd a tűről levéve besűrítjük a tejszínnel és még egyszer felforraljuk.
Egyszerű, gyors és finom!

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések: