Meglátogattuk a levendula kertet a Desedánál. Gyönyörű látvány volt és azaz illat... fenomenális volt. A szedd magad akciónak köszönhetően lett sok levendulám.
Első körben szirupot készítettem belőle.
Levendula szörp
Hozzávalók:
1 csokor friss levendula,
1 liter víz,
1 kg kristálycukor,
1/2 evőkanál citromsav,
1/2 citrom
1/2 mokkáskanál natrium benzoát (Az eredeti receptben nem szerepel tartósító, ezt csak én tettem bele, a biztonság kedvéért.)
Elkészítése:
A vizet felforraltam a cukorral és szirupot főztem belőle. Beletettem a citromsavat és a tartósítót is. Hagytam hűlni egy kicsit. Ezalatt felaprítottam a levendulát, szárával együtt. Beletettem egy mélyebb tálba, rákarikáztam a citromot. Leöntöttem a sziruppal. Fedőt tettem rá 24 órára hűvös helyre tettem. Majd gézen átszűrtem és üvegekbe töltöttem. Vízzel, szódával hígítva, jól behűtve, vagy jégkockával igazi frissítő ebben a melegben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése