Itt a dió szezon újra. Eljött a diós sütik ideje. Most egy nagyon régi receptet vettem elő, szerintem a Non plusz ultrának az őse is lehetne ez a recept, hasonlít hozzá, de mégsem az. Diós- rumos aprósütemény.
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír, (házi zsírt használtam)
1 kávéskanál sütőpor,
3 tojás sárgája
1/2 rum aroma
Habhoz:
3 tojás fehérje,
25 dkg porcukor,
10 dkg darált dió
Krémhez:
10 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
2 tojás,
a maradék rumaroma
Elkészítése:
A tészta készítésénél először elmorzsoljuk a vajat és a zsírt a liszttel, majd amikor már elég morzsalékos hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk és pihentetjük fél órát. Vékonyra kinyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát. Zsírpapírral bélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, és elkészítjük a habot.
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett felverjük, és a végén a tojáshabba keverjük a darált diót. Kis halmokat teszünk a tésztára, (én habkinyomót használtam) és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, körülbelül negyed óra alatt megsütjük.
A krémhez a tojásokat és a cukrot összefőzzük egy evőkanál liszttel, a vajat habosra keverjük a kakaóval és a rumaromával. Amikor kihűlt a tojáskrém, összekeverjük a vajjal. 1-1 korongot összeragasztunk a krémmel.
Diós habkarika |
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír, (házi zsírt használtam)
1 kávéskanál sütőpor,
3 tojás sárgája
1/2 rum aroma
Habhoz:
3 tojás fehérje,
25 dkg porcukor,
10 dkg darált dió
Krémhez:
10 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
2 tojás,
a maradék rumaroma
Elkészítése:
A tészta készítésénél először elmorzsoljuk a vajat és a zsírt a liszttel, majd amikor már elég morzsalékos hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk és pihentetjük fél órát. Vékonyra kinyújtjuk és kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát. Zsírpapírral bélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, és elkészítjük a habot.
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett felverjük, és a végén a tojáshabba keverjük a darált diót. Kis halmokat teszünk a tésztára, (én habkinyomót használtam) és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten, körülbelül negyed óra alatt megsütjük.
A krémhez a tojásokat és a cukrot összefőzzük egy evőkanál liszttel, a vajat habosra keverjük a kakaóval és a rumaromával. Amikor kihűlt a tojáskrém, összekeverjük a vajjal. 1-1 korongot összeragasztunk a krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése