2017. augusztus 21., hétfő

Holdacskák

Henriett Csákvári Arnhold készítette és fotózta ezt a finom süteményt. Köszönjük szépen!
Holdacskák

Tészta:
15 dkg vaj,
15 dkg cukor, 
15 dkg dió,
7 dkg liszt,
1/2 cs sütőpor,
4 tojás keményre vert habja


Elkészítése:


180 fokos sütőben sütjük. Amikor kicsit kihűlt, a tetejére rákenjük a következőt : 15 dkg porcukor ,1 cs. vaníliacukor és 4 tojás sárgáját habosra keverni, visszatenni a sütőbe kicsit száradjon (100 fokos sütőben!).


Krém a tetejére: 


1 dl tej,
10 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg csokoládé,
5 dkg vaj,
Pár percig forralni ha meghűlt a kalács tetejére önteni és megszórni darált dióval!

Nincsenek megjegyzések: