Nagyon ízletes pogácsa. Könnyű az elkészítése is.
Hozzávalók:
2 csomag túró (1/2 kg),
25 dkg rámamargarin,
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 kávéskanál só
Kenni 1 tojás,
Szórni 10-20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Összegyúrjuk a hozzávalókat és legalább 2 órát pihentetjük, hideg helyen. Kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk és hagyjuk állni még negyed órát, majd megkenjük felvert tojással. Reszelt sajttal meghintjük és aranysárgára sütjük.
Van egy másik változat is, ez egy kicsit munkásabb:
A különbség csak annyi, hogy a sütőpor helyett kevés tejben áztatott élesztő (3 dkg) kerül bele. Ezzel gyúrjuk össze. 3 x hajtogatjuk félórás pihentetésekkel. Ujjnyi vastagra nyújtva szaggatjuk és még félóráig pihentetjük csak azután sütjük.
Túrós pogácsa |
Hozzávalók:
2 csomag túró (1/2 kg),
25 dkg rámamargarin,
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
2 kávéskanál só
Kenni 1 tojás,
Szórni 10-20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Összegyúrjuk a hozzávalókat és legalább 2 órát pihentetjük, hideg helyen. Kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk és hagyjuk állni még negyed órát, majd megkenjük felvert tojással. Reszelt sajttal meghintjük és aranysárgára sütjük.
Van egy másik változat is, ez egy kicsit munkásabb:
A különbség csak annyi, hogy a sütőpor helyett kevés tejben áztatott élesztő (3 dkg) kerül bele. Ezzel gyúrjuk össze. 3 x hajtogatjuk félórás pihentetésekkel. Ujjnyi vastagra nyújtva szaggatjuk és még félóráig pihentetjük csak azután sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése