Ezzel a pogácsával nem lehet betelni, olyan jó! Ebédre, vacsorára, bab és lencseleves mellé másodiknak, vendégvárónak ajánlom. Hajtogatással készülő tészta. A legfinomabb pogácsa receptem.
Hozzávalók:
25 dkg margarin,
1 pohár tejföl,
2 tojássárgája,
3 dkg élesztő,
kevés tej,
1 teáskanál cukor,
2 kávéskanál só
Elkészítése:
Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk a cukorral együtt.
Az egészet összegyúrjuk, 4-5 hajtogatjuk, 10 perces pihentetésekkel. Tojással megkenjük és szép világosra sütjük. A tepsiben kisütés előtt álljon még 10-15 percet, akkor nem borul le a teteje.
Úgyis el lehet készíteni, hogy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap sütjük.
Ez a kisebbik lányom kedvence. Amikor megkérdeztem tőle, hogy milyen tortát süssek neki, azt felelte - pogácsát.
Finom pogácsa |
Kellemes napot kívánok mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése