Ez a tömör, ropogós pogácsa a kisebbik lányom egyik kedvence, nekem kicsit kemény, én jobban szeretem az omlósat. Nagyanyám szokott ilyet sütni.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 kávéskanál só,
4 kávéskanál piros fűszerpaprika,
1 kávéskanál őrölt fekete bors,
2 tojás + 1 a kenéshez,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál zsír,
Kb. 2 dl víz
Elkészítése:
A lisztet a fűszerekkel és a sóval elkeverjük, majd a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, ezután adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt és a vizet. Összegyúrjuk és nyolc részre osztjuk és egyenként még átgyúrjuk. A kis gombócokat külön-külön kisodorjuk. Késsel rácsosra vagdossuk a tetejüket és felvert tojással megkenjük. Lisztezett, zsírozott sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Paprikás pogácsa |
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 kávéskanál só,
4 kávéskanál piros fűszerpaprika,
1 kávéskanál őrölt fekete bors,
2 tojás + 1 a kenéshez,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál zsír,
Kb. 2 dl víz
Elkészítése:
A lisztet a fűszerekkel és a sóval elkeverjük, majd a zsírt elmorzsoljuk a liszttel, ezután adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt és a vizet. Összegyúrjuk és nyolc részre osztjuk és egyenként még átgyúrjuk. A kis gombócokat külön-külön kisodorjuk. Késsel rácsosra vagdossuk a tetejüket és felvert tojással megkenjük. Lisztezett, zsírozott sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben megsütjük.