Magyaros fűszerkeverékkel pácoltam, szezámmagos bundában sütöttem. Isteni finom lett! A fűszerkeverék házi készítésű...a nagyi titka...Franciasalátával és rizzsel tálalva.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell,
magyaros fűszerkeverék, amit magunk készítünk,
ízlés szerint só,
egy kevés liszt,
egy kevés szezámmag,
olaj a sütéshez
A magyaros fűszerkeverékhez:
Elkészítése:
Este a csirkemellet négybe vágtam, majd még mindegyik darabot kettévágtam, hogy ne legyen olyan vastag. Megsóztam a szeleteket, elkészítettem a fűszerkeveréket és beleforgattam a húsokat, lefedtem és a hűtőbe tettem.
Másnap csak egy kis szezámmagos lisztbe forgattam és olajban megsütöttem. Frissen tálaltam.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell,
magyaros fűszerkeverék, amit magunk készítünk,
ízlés szerint só,
egy kevés liszt,
egy kevés szezámmag,
olaj a sütéshez
A magyaros fűszerkeverékhez:
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
1 kávéskanál őrölt magyarbors,
3 gerezd fokhagyma,
1/2 kávéskanál kurkuma,
1/2 kávéskanál gyömbér,
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény,
1/4 kávéskanál szerecsendió,
Összekeverjük a poranyagokat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1 dl olajat öntünk rá, elkeverjük és ezzel pácoljuk be a húsokat.
Fűszeres csirkemell szezámmagos bundában |
Este a csirkemellet négybe vágtam, majd még mindegyik darabot kettévágtam, hogy ne legyen olyan vastag. Megsóztam a szeleteket, elkészítettem a fűszerkeveréket és beleforgattam a húsokat, lefedtem és a hűtőbe tettem.
Másnap csak egy kis szezámmagos lisztbe forgattam és olajban megsütöttem. Frissen tálaltam.