Eper szezon idején egy kényeztető finomság, a jó hideg eperhab. Minden évben többször is készítek ilyen frissítő, üdítő habot eperből és málnából is ugyan így. Az eper nagyon sok rutint tartalmaz, ami az erek rugalmasságát nagyban befolyásolja, ezért is előszeretettel fogyasztom.
Hozzávalók:
20 dkg eper,
20 dkg cukor,
1 tojásfehérje
Díszítéshez:
1 dl tejszínhab,
tortadara, (ami el is maradhat)
Elkészítése:
A lecsumázott, megmosott epret a robotgépem keverőtáljába teszem a cukorral együtt, beleteszem a tojásfehérjét is. A habverővel először csak első fokozaton keverem, amikor már összetört az eper, akkor állítom a legnagyobb fokozatra és kb. 5 percig keverem. Amikor már hab szerű, akkor kiadagolom kis tálkákba és tejszínhabot nyomok a tetejére. Barna tortadarával megszórom, citromfűvel és eperszemmel díszítem. Jól behűtve isteni finom!
U.I.:
A cukor mennyiségét lehet csökkenteni...
Hozzávalók:
20 dkg eper,
20 dkg cukor,
1 tojásfehérje
Díszítéshez:
1 dl tejszínhab,
tortadara, (ami el is maradhat)
Elkészítése:
A lecsumázott, megmosott epret a robotgépem keverőtáljába teszem a cukorral együtt, beleteszem a tojásfehérjét is. A habverővel először csak első fokozaton keverem, amikor már összetört az eper, akkor állítom a legnagyobb fokozatra és kb. 5 percig keverem. Amikor már hab szerű, akkor kiadagolom kis tálkákba és tejszínhabot nyomok a tetejére. Barna tortadarával megszórom, citromfűvel és eperszemmel díszítem. Jól behűtve isteni finom!
U.I.:
A cukor mennyiségét lehet csökkenteni...