Leszedtem az első adag paprikát, paradicsomot a biokertemből. Lecsót tettem el belőle télire tartósítószer mentesen, régi jól bevált recept alapján.
Hozzávalók.
5 kg paprika,
1 kg vöröshagyma,
1 kg paradicsom,
10-20 dkg só,
1 üveg napraforgó étolaj
Elkészítése:
Megmostam és felszeleteltem az ép és egészséges zöldségeket. Az olaj felét felmelegítettem és ebbe fonnyasztottam meg a hagymát, majd bele tettem a paprikát is. Együtt sütöttem, egy kevés vizet is öntöttem alá, hogy ne égjen le. Majd amikor már a paprika is jól összeesett, hozzáadtam a paradicsomot is. Sóztam, ajánlom a kóstolást a sózásnál. Amikor elkészült tiszta üvegekbe töltöttem, nem teljesen tele, mert a tetejére kb. egy ujjnyi olajat is töltöttem. Ez az olaj zárja le a lecsót, így nem romlik meg. Majd lezártam és száraz dunsztba hagytam kihűlni.
Hozzávalók.
5 kg paprika,
1 kg vöröshagyma,
1 kg paradicsom,
10-20 dkg só,
1 üveg napraforgó étolaj
Elkészítése:
Megmostam és felszeleteltem az ép és egészséges zöldségeket. Az olaj felét felmelegítettem és ebbe fonnyasztottam meg a hagymát, majd bele tettem a paprikát is. Együtt sütöttem, egy kevés vizet is öntöttem alá, hogy ne égjen le. Majd amikor már a paprika is jól összeesett, hozzáadtam a paradicsomot is. Sóztam, ajánlom a kóstolást a sózásnál. Amikor elkészült tiszta üvegekbe töltöttem, nem teljesen tele, mert a tetejére kb. egy ujjnyi olajat is töltöttem. Ez az olaj zárja le a lecsót, így nem romlik meg. Majd lezártam és száraz dunsztba hagytam kihűlni.