2017. január 1., vasárnap

Sajtosrúd egy kis csavarral

Az új évi pogácsa helyett, most csavart sajtosrudat sütöttem. A netten találtam a receptet, annyira dicsérték, hogy kipróbáltam.
Sajtosrudak egy kis csavarral

Hozzávalók:  ( 1 nagy tepsire való)

35 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 teáskanál só,
25 dkg margarin,
6 evőkanál víz,
1 evőkanál 20 %-os ecet,

A tetejére:
1 tojás,
trappista sajt reszelve

Elkészítése:

Egy tálba a lisztet, a sót és a sütőport összekevertem, ebben elmorzsoltam a margarint, majd hozzáadtam a folyadékokat. Egynemű tésztává gyúrtam és hagytam pihenni 2 órát. A recept szerint egy éjszakán át kell pihentetni és másnap sütni.
Én  két óra elteltével kisodortam, megkentem a felvert tojással, rudakat vágtam derelyemetszővel. A rudakat megcsavartam és így forgattam a reszelt sajtba.Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.

Nagyon finom ropogós, de mégis omlós, ízletes rudak lettek, csak úgy etette magát...
  

Megjegyzés küldése