Blogom a kipróbált, finom receptek tárháza: Finom étel recept, egészséges étel recept, édes sütemény, sós sütemény. Olcsó, gyorsan készülő és mutatós recept képekkel.
2015. május 29., péntek
Lángos
A lángost babgulyással párosítottam, a család nagy kedvence mindegyik. Kevés olyan étel van, ami mindenkinek egyformán bejön, de ez a párosítás a kivételek egyike.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 szem burgonya (20 dkg)
1 tojás,
2 evőkanál étolaj,
1 teáskanál só
3 dkg élesztő,
1 mokkáskanál cukor,
kb. 3 dl langyos tej,
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és összetörjük. 1 dl langyos tejben, a cukor hozzáadásával az élesztőt felfuttatjuk. Kimérjük a lisztet és a közepébe öntjük a kovászt és a többi hozzávalót, valamint annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, letakarjuk és 1 órát állni hagyjuk. Amikor megkelt a tésztánk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vagdossuk. Hagyjuk még állni 20-25 percet, majd kézzel kicsit kihúzzuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fogyaszthatjuk fokhagymával, vagy tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva.
Lángos |
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2 szem burgonya (20 dkg)
1 tojás,
2 evőkanál étolaj,
1 teáskanál só
3 dkg élesztő,
1 mokkáskanál cukor,
kb. 3 dl langyos tej,
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük és összetörjük. 1 dl langyos tejben, a cukor hozzáadásával az élesztőt felfuttatjuk. Kimérjük a lisztet és a közepébe öntjük a kovászt és a többi hozzávalót, valamint annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, letakarjuk és 1 órát állni hagyjuk. Amikor megkelt a tésztánk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vagdossuk. Hagyjuk még állni 20-25 percet, majd kézzel kicsit kihúzzuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fogyaszthatjuk fokhagymával, vagy tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva.
2015. május 28., csütörtök
Csirkemell kockák sült hagymával
Egy variáció a csirkemell elkészítésére. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Hétvégi ebédnek ajánlom, nagyon finom és egészséges étel.
Hozzávalók:
1 egész csirkemell, (csont nélkül)
3 fej vöröshagyma,
só, bors és fűszerek ízlés szerint
Jól megy a csirkéhez pl. a kakukkfű, gyömbér, kurkuma stb.
A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. A hagymát megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Az egészet kevés olajon átsütjük, folyamatos kevergetés mellett. Kb. 1/2 óra alatt megsül.
Kukoricás főtt rizzsel tálaltam.
U.I.:
Még finomabb, ha a csirkét már legalább két órával előbb fűszerezzük és hagyjuk állni a fűszerben. Akár egy éjszakát is állhat fűszeresen sütés előtt.
Címkék:
csirke,
Csirkemell,
ebéd,
egészséges,
egészséges étel recept,
étel recept,
hagymás,
húsos étel,
recept,
sült,
sült hús,
ünnep,
vacsora,
vöröshagyma
2015. május 27., szerda
Túrótorta
Túrótortát is készítettem a két éves unokám szülinapjára. Az édeskés túró és a savanykás gyümölcs isteni ízvilágot eredményez! Nagy melegben pedig üdítő, hűsítő finomság a hűtőből.
Hozzávalók:
Első lépés:
1 vaníliás cukor,
1/2 Rámamargarin
Ezt összekeverjük.
Második lépés:
1,5 dl langyos tej,
3 teáskanál zselatin
Ezt is összekeverjük.
Harmadik lépés:
Az első kettőt összekeverjük, majd még
1,5 dl langyos tejet keverünk bele.
A masszát kivajazott tortaformába öntjük, hűtőben tesszük, amikor megdermedt, akkor kirakjuk tetszés szerinti gyümölccsel. ( Én epret és narancsot használtam fel hozzá.)
2 epres gyümölcs zselével öntöttem le. Visszatettem a hűtőbe. Szilárdulás után levettem a forma oldalát, tejszínhabbal díszítettem, amibe habfixálót is tettem.
Nagy sikert aratott!
Túró hatásai a szervezetre: itt
Túrótorta |
Hozzávalók:
1/2 kg túró,
15 dkg porcukor,1 vaníliás cukor,
1/2 Rámamargarin
Ezt összekeverjük.
Második lépés:
1,5 dl langyos tej,
3 teáskanál zselatin
Ezt is összekeverjük.
Harmadik lépés:
Az első kettőt összekeverjük, majd még
1,5 dl langyos tejet keverünk bele.
A masszát kivajazott tortaformába öntjük, hűtőben tesszük, amikor megdermedt, akkor kirakjuk tetszés szerinti gyümölccsel. ( Én epret és narancsot használtam fel hozzá.)
2 epres gyümölcs zselével öntöttem le. Visszatettem a hűtőbe. Szilárdulás után levettem a forma oldalát, tejszínhabbal díszítettem, amibe habfixálót is tettem.
Nagy sikert aratott!
Túró hatásai a szervezetre: itt
2015. május 16., szombat
Túrós pite
A legfinomabb túrós pite receptem, mi nagyon szeretjük. Igen kiadós sütemény. Egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg Rámamargarin,
15 dkg cukor,
1 csapott kávéskanál só,
3 tojássárgája,
2 dl tejföl
1/2 citrom leve, citromhéj
A töltelékhez:
1/2 kg túró,
3 közepes nagyságú krumpli,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag mazsola,
3 evőkanál cukor, (ízlés szerint lehet változtatni)
3 tojás habja,
Elkészítése:
A poranyagokat összekeverjük hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a citromot és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Összegyúrjuk és két cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. Zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd erre tesszük a tölteléket és befedjük a másik tésztalappal.
A töltelékhez megfőzzük a krumplit, összetörjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. Ízesítjük vaníliával, mazsolával, cukorral. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék habját. Ez a krém kerül a két tésztalap közé.
Forró sütőben sütjük. Nekem 25 perc alatt sült meg. A tetejét meghintjük porcukorral. Szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg Rámamargarin,
15 dkg cukor,
1 csapott kávéskanál só,
3 tojássárgája,
2 dl tejföl
1/2 citrom leve, citromhéj
A töltelékhez:
1/2 kg túró,
3 közepes nagyságú krumpli,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag mazsola,
3 evőkanál cukor, (ízlés szerint lehet változtatni)
3 tojás habja,
Túrós pite |
Elkészítése:
A poranyagokat összekeverjük hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a citromot és annyi tejfölt, hogy jól kezelhető tésztát kapjunk. Összegyúrjuk és két cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk a cipókat. Zsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd erre tesszük a tölteléket és befedjük a másik tésztalappal.
A töltelékhez megfőzzük a krumplit, összetörjük, majd hozzáadjuk a túróhoz. Ízesítjük vaníliával, mazsolával, cukorral. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék habját. Ez a krém kerül a két tésztalap közé.
Forró sütőben sütjük. Nekem 25 perc alatt sült meg. A tetejét meghintjük porcukorral. Szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)