2016. augusztus 7., vasárnap

Krumplis pogácsa

A nagyanyám sokszor csinált ilyen krumplis pogácsát és nagyon szerettük. A lányomnak mai napig az egyik kedvence.

Hozzávalók:
80 dkg krumpli,
40 dkg liszt,
só ízlés szerint,
2 egész tojás,
1 evőkanál zsír,
sütéshez: házi zsír

Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. A levet leöntjük a krumpliról, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót és az evőkanál zsírt. Összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval mintázzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Alaposan zsírozott tepsibe rakjuk a pogácsákat és mindegyik pogácsa tetejére teszünk zsírt. Forró sütőben sütjük, akkor jó, ha sülés közben tocsog a zsírban. Amikor az egyik fele megpirult, megforgatjuk a pogácsákat és a másik felét is pirosra sütjük. 

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv! Hány fokos legyen a sütő és milyen sütési módot állítsak be?