Hozzávalók:
30 dkg liszt,
25 dkg cukor,
12 dkg vaj,
2 egész tojás,
1.5 dl tej,
1 evőkanál kakaó,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A vajat kikeverjük a cukorral és a tojásokkal. Mikor már habos, akkor a lisztbe kevert sütőport, felváltva a tejjel, hozzádolgozzuk. A tésztát két felé vesszük, az egyik felébe kakaót keverünk. A muffin sütőbe először a sárga tésztát öntjük, majd erre rá csurgatjuk a kakaós tésztát. Villával kicsit összevegyítjük, hogy márványos legyen. (Én áfonyát is tettem bele, de más gyümölccsel is gazdagíthatjuk). 170 fokon 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e, ha nem ragad rá, akkor jó.
U.I.:
A receptet Tomolya Mária készítette el, Az Ő fotója is. Marika nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem, velünk!
![]() |
Márványos muffin |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése