Isteni finom vendégváró sajtos sütemény! Nagy előnye, hogy akkor készítjük el, amikor van időnk és lefagyasztjuk. Ha jönnek a vendégek, csak elővesszük és megsütjük. Nekem mindig van a fagyasztómba egy adag... A családom imádja.
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
13 dkg margarin,
1 dl tej,
1 mokkáskanál só,
1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
12 dkg margarin,
15 dkg sajt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál pirospaprika
Elkészítése:
A lisztet és a többi hozzávalót összegyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle.
A cipókat külön- külön kinyújtjuk vékony és hosszú tésztává.
A töltelékhez valókat is összedolgozzuk, majd a kinyújtott tésztákra kenjük. Szorosan feltekerjük és fóliába göngyöljük, ezután a három rudat legalább egy napra fagyasztóba tesszük. Másnap a fóliából kibontva fél centiméter vastag szeletekre vagdaljuk. A csigákat lapjukkal sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és forró sütőben (200 fokon) megsütjük.
Fagyasztóban eláll, kivételkor csak sütni kell.
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
13 dkg margarin,
1 dl tej,
1 mokkáskanál só,
1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
12 dkg margarin,
15 dkg sajt,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál pirospaprika
Csiga ropogós |
Elkészítése:
A lisztet és a többi hozzávalót összegyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle.
A cipókat külön- külön kinyújtjuk vékony és hosszú tésztává.
A töltelékhez valókat is összedolgozzuk, majd a kinyújtott tésztákra kenjük. Szorosan feltekerjük és fóliába göngyöljük, ezután a három rudat legalább egy napra fagyasztóba tesszük. Másnap a fóliából kibontva fél centiméter vastag szeletekre vagdaljuk. A csigákat lapjukkal sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük és forró sütőben (200 fokon) megsütjük.
Fagyasztóban eláll, kivételkor csak sütni kell.