2016. június 18., szombat

Cseresznye leves

Érik a cseresznye, most élvezem a piros bogyósok áldott hatását az érfalaimra. Annyit eszek, amennyit csak bírok. Nyersen és különböző módon elkészítve. Most levest készítettem belőle. Isteni ebben a melegben ez a jól behűtött vitaminbomba!
Cseresznye leves

Hozzávalók:

30 dkg cseresznye,
6 dl víz,
5 szem szegfűszeg,
1/2 kávéskanál fahéj,
csipet só,
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál tejföl, (tejszínnel is jó, de én a tejföllel jobban szeretem)
1 evőkanál liszt,
citromhéj, citromlé

Elkészítése:

Az épp egészséges cseresznyét megmossuk és feltesszük főni a fűszerekkel együtt. 5 percig főzzük. Ezalatt lisztből és a tejfölből habarást készítünk, a levesből vett lével felhígítjuk, majd szűrőkanálon keresztül hozzáadjuk a habarást a leveshez. Újból felforraljuk még 5 percig főzzük. Leveses tálba öntve, hagyjuk hűlni, majd hűtőszekrénybe rakjuk. Jól behűtjük.

Ui.:
Ebből a mennyiségből három tányérnyi levesem lett.