2015. január 18., vasárnap

Tésztában sült virsli

Gyors, egyszerű és finom. Hamar elkészíthető ebédre, vagy vacsorára, csak leveles tésztába kell tekerni a virslit és már kész is. Szerintem füstlivel a legfinomabb, mert így egy kicsit fűszeresebb az íze. Ez az étel recept vendégvárónak is kiváló. Nagyon mutatós és ízletes. Mustárral, ketchuppel, vagy salátával fogyasztjuk.


Hozzávalók:

2-3 csomag füstli,( 2 csomagból 8, 3 csomagból 12 rudacskát kapunk)
1 csomag fagyasztott leveles tészta,
tojás a kenéshez
Tésztában sült virsli

Elkészítése:

A sütő begyújtásával érdemes kezdeni, mert mire bemelegszik, már készen is vagyunk az előkészületekkel. A leveles tésztát kinyújtjuk, majd annyi csíkot vágunk belőle, ahány virslit akarunk sütni.
A virslit körbe göngyöljük a tésztával, úgy hogy a tészta kis része mindig  takarásban legyen. Ezeket a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük. Forró sütőben pirosra sütjük. Tehetünk a tetejére szezámmagot, sajtot is.

Ha még finomabbra akarjuk, akkor a virslit bevágjuk hosszában, és bacon szalonna csíkot rakunk bele, vagy kinek mi ízlik, lehet beletenni sajtot, hagymát, vagy akár mindegyiket. Ezután tekered a tésztába és úgy sütőd meg. A tetejére szórhatunk sajtot is. Majonézes salátával együtt tálalva nagyon laktató étel. El tudom képzelni szilveszterkor a már megszokott virsli helyett is!


Szórt rétes

Gyors, könnyű és finom túrós édes sütemény recept, lusta asszony rétesének is nevezik. Egyszerű, mert csak bele kell szórni a tepsibe az alapanyagokat és megsütni. Azoknak ajánlom, akiknek kevés az idejük, de gyorsan szeretnének sütni valamit. 


Hozzávalók:

30 dkg liszt,
2 dl porcukor,
10 dkg vaj,
50 dkg túró,
1 csomag vaníliás cukor,
3 dl tej,
2 tojás,
1 csomag mazsola vagy,
20 dkg meggy (lehet más gyümölcs is)
Szórt rétes

Elkészítése:

 A vajat felolvasztjuk és a felét egy közepes méretű tepsibe öntjük. A lisztet a cukorral elkeverjük és a felét a tepsibe szórjuk. Erre tesszük a túró felét, majd a mazsolát, vagy más gyümölcsöt, majd következik a maradék túró és a maradék cukros liszt. A tejben elkeverjük a vaníliás cukrot és a tojásokat, hozzáadjuk a maradék vajat is. Az egészet ráöntjük a tetejére, úgy hogy mindenhol ellepje a cukros lisztet. Forró sütőben (200 fokon) megsütjük.
Én a sütő begyújtásával kezdtem, mert mire bemelegszik, már el is készülök vele (kb. 15 perc), a sütés pedig 30 perc.
Amikor kihűlt porcukrot szitálunk rá és szeleteljük.

Nagyon finom, gyorsan elkészülő édes sütemény.
Jó étvágyat hozzá!